Last updated on 6 Temmuz Pazartesi, 2020
Bu yazımda Android işletim sistemli cihazlar için geliştirilmiş gelişmiş bir abonelik takip uygulamasını sizler için incelemeye çalışacağım. Faturalarınız, çevrim içi hizmetlere ait abonelikleriniz ve diğer tekrar eden ödemeleriniz için kullanabileceğiniz bu uygulama neden benim favori uygulamalarımdan biri, gelin birlikte bakalım.
Abonelik ücretleri ve ödeme günlerini takip etmek bazen can sıkıcı olabiliyor
Günlük hayatın koşuşturmacasında küçük ya da büyük, yapmanız gereken ödemeleri ve ne kadar ödeme yaptığınızı gözden kaçırmanız gayet doğal. Müşterisi olduğum banka özelinde konuşacak olursam, her hafta yaptığım ödemelerin bir özetini e-posta adresime gönderiyorlar, ama ne yazık ki bütün ödemelerimi banka aracılığıyla yapmıyorum. Yazımın öznesi olan uygulamayı kullanmaya karar vermemin asıl sebebi, dijital aboneliklerimi takip etmek.
Uygulamaya giriş
Simolation tarafından geliştirilen Subscriptions uygulaması, işlevleri itibariyle kısa zamanda beğenimi kazandı. Düzenli ödemelerinizi kaydedip ödeme günü geldiğinde bildirim gönderebilme, bir abonelik özelinde ya da toplamda ödemeleriniz için ne kadar harcama yaptığınızı görüntüleme gibi çok faydalı özelliklere sahip. Uygulamaya bütün bilgileri el ile giriyorsunuz ve en önemlisi, bilgiler telefonunuzda depolanıyor.
Bir abonelik ya da ödeme ekleme
Uygulamayı açtığınızda ekranın alt tarafındaki + düğmesine basarak yeni ödeme ekranını açabiliyorsunuz. Burada sırasıyla şu bilgileri girmeniz isteniyor:
- Ödenecek tutar: Buraya hizmet için ne kadar ödeyeceğinizi girebilirsiniz. Neredeyse bütün para birimleri desteklenmektedir. Rakam yazma alanının yanındaki seçeneğe tıklayarak Türk Lirasını (TRY) seçebilirsiniz
- name: Buraya hizmetin adını yazabilirsiniz. Örnek olması açısından Netflix yazmışlar
- Description: Buraya abonelik ile ilgili bir açıklama girebilirsiniz. İsteğe bağlıdır. Örnek olarak premium plan yazılmış.
- Recurring / one time: Ödemenin tekrarlanan ödeme mi, yoksa bir seferlik mi olduğunu belirlemek için yapacağınız seçimdir. Tekrarlanan ödeme ise recurring, bir seferlik ise one time seçebilirsiniz.
- Billing period: Ödemenin ne sıklıkla gerçekleştiğini belirleyeceğiniz bölümdür. Burada her ay ve her yıl olarak seçenekler verilmiş. Değer olarak da bir yazılmış. Yani 1 ay ya da bir yıl. Bu değeri değiştirip örneğin her 3 ayda bir ya da 2 yılda bir şeklinde de düzenleyebilirsiniz.
- First payment (İlk ödeme tarihi): Burada ödemenin ne zaman başlayacağını takvimden seçebilirsiniz. Varsayılan değer olarak bugün girilmiş
- Color: Burada zevkinize göre güzel bir renk seçebilirsiniz.
- Payment method: Burada söz konusu aboneliği nasıl ödediğinizi yazıyla yazabilirsiniz. Kredi kartı, nakit. İsteğe bağlıdır. Hiçbir şekilde kredi kartı bilginizi yazmanız gerekmez.
- note: Burada aboneliğiniz ile ilgili not yazabilirsiniz. Daha sonra aboneliğinizi nasıl aldığınızı hatırlatacak güzel bir not faydalı olacaktır.
- Label: Abonelik ya da ödemeniz ile ilgili etiketler ekleyebilirsiniz. Bu bölüm de isteğe bağlıdır.
Yukarıdaki alanları doldurduktan sonra “Save Subscription diyerek ilk abonelik kaydınızı uygulamaya eklemiş oluyorsunuz. Uygulamanın ana ekranında abonelik kaydınıza dokunarak bilgilerinizi düzenleyebilir, şimdiye kadar ilgili hizmet için ne kadar ödediğinizi görebilir ya da bildirim simgesine tıklayarak ödemeniz yaklaştığında bildirim alma tercihlerinizi ayarlayabilirsiniz.
Gelişmiş özellikler
Şüphesiz ilk başta yazmam gereken işlevi, bütün abonelik verilerinizi Google Drive’a yedekleyebilmesi. Telefonunuzu değiştirmeniz, ya da maazallah kaybetmeniz durumunda yedeğinizi geri yükleyebiliyorsunuz. Karanlık mod desteği de sunan Subscriptions uygulaması, ayrıca ödemelerinize bakarken moraliniz bozulmasın diye, bir sonraki ödemeye kaç gün kaldığını da gizleyebiliyor. Bütün bu seçeneklere sol üstteki menü düğmesinden erişebilirsiniz.
Erişilebilirlik
Uygulama TalkBack veya Jieshuo ile erişilebilir bir şekilde kullanılabiliyor. Menü öğeleri, detaylar ve ödeme grafikleri oldukça iyi tasarlanmış. Etiketlenmemiş tek düğme var, o da + düğmesi, ancak her iki ekran okuyucusu da otomatik etiketleme işlevleri sayesinde düğmeyi kendince etiketliyor.
Sonuç ve nihayet indirme bağlantısı
Eğer çok fazla ödemeniz ya da aboneliğiniz varsa bu uygulamayı mutlaka deneyin. Android’de şu ana kadar kullandığım en faydalı uygulamalardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Evet, tahmin ettiğiniz gibi bunları söylemek için ve bu derinlemesine inceleme için geliştiriciden herhangi bir ödeme almadım, henüz.
Google Play bağlantısı
Eğer siz de uygulamanız, web siteniz veya hizmetinizi yukarıdaki gibi incelememi istiyorsanız, iletişim sayfasından bana ulaşabilirsiniz.
18,417 total views, 11 views today
İlk Yorumu Siz Yapın